Forum klanu MONEY (World of Tanks)
Jeszcze jeden pomysł dla Dowództwa do rozpatrzenia, a mianowicie komunikator (TS/Mumble/Vent etc.). Podczas grania kompanii można rozmawiać przez komunikator wbudowany w grę, ale nie ma on np. szczególnie wysokiej jakości kodeków audio. Poza tym będąc w grze (nie koniecznie w kompanii) też warto do siebie pogadać - choćby w plutonach czy po prostu by się posocjalizować
Pytam tylko dlatego, że dysponuję serwerem mumble i chętnie go udostępnię jeśli chcecie przetestować.
Maskotka Klanu
Rozmawiałam z Karolem, powiedział, że TSa, ani innego tego typu komunikatora nie będzie.
Komunikator może nie być czymś przymusowym - warto jednak mieć.
Choćby w przypadku takim jak dziś gdy komunikator wbudowany w grę przestaje działać....
Dla każdego chętnego do testowania - mam mumble wykupione na 2 miechy jeszcze:
ściągnąć tutaj - http://sourceforge.net/projects/mumble/ … rge.net%2F
ustawienia:
po włączeniu po raz pierwszy wejść w zakładkę "serwer" i "połącz"
w nowym oknie wybrać na dole okna "dodaj nowy"
etykieta - tu wpisz cokolwiek
adres - 85.236.97.19
port - 6662
użytkownik - tu wpisz nick z WoT'a
hasło - GD
dajemy ok i połącz.
jeśli to jest Twoja pierwsza przygoda z mumble polecam wejść w "opcje" i zrobić "kreator ustawień dźwięku". poprowadzi jak za rączkę po konfiguracji.
mumble jest dużo czystszy jeśli chodzi o kodeki audio i ma mniejsze pingi oraz wykorzystanie łącza od TS i Ventrilo.
W razie pytań - pytać
Gall
Ostatnio edytowany przez galleus (2012-09-11 12:32:45)
Wku*wia mnie strasznie w komunikatorze WoT'owskim, że praktycznie zawsze trzeba mówić wszystko dwa-trzy razy.
Wciskam ten pier.... guzik push-to-talk ale się nie aktywuje... no i restarty gry ze 2x dziennie bo się zacina...
Giero miał zrobić (i zrobił z tego co wiem) TS.
Może ktoś wrzucić adres do niego bo na razie to tylko słyszałem ale nic nie widziałem...
Ostatnio edytowany przez galleus (2012-09-19 09:06:33)
g_saakaszwili napisał:
Rozmawiałam z Karolem, powiedział, że TSa, ani innego tego typu komunikatora nie będzie.
.
Witam
A chciałbym zapytać, -Nie będzie komunikatora z jakiegoś powodu ? Czy tylko dlatego , ze dowódca zawsze ma racje :-) ?
O co chodzi ?
Maskotka Klanu
Oczywiście, że dowódca ma zawsze rację
Ale powód też jest, jeżeli chcecie, pytajcie bezpośrednio Karola, bo tutaj to on (niestety) rzadko zagląda
Dowódca
zaglądam czasem stara cześć teamu jest sceptycznie nastawiona do ts3, dlatego nie było i nie będzie obowiązkowego komunikatora, jeżeli jednak nowi chcą dałem gierowi wolną rękę w tej sprawie
z tego co mówił nikt z ts nie korzysta
więc jak ktoś zainteresowany zgłaszać się proszę do Niego w tej kwestii.
nikt nie korzysta ponieważ informacje o TS3 nie zostały ani przez Giera ani przez dowództwo nikomu przekazane!
nie widzę do nich danych dostępowych ani poprzez forum ani poprzez stronę o klanie
... swoją drogą to forum jest niestety również martwe co smuci takiego trolla jak ja...
Gall.
Sorry może za głupią prośbę, ale ja nigdy nie korzystałem z czegoś takiego jak TS i nie wiem jak to zrobić, podajecie tylko jaki adres ale co z tym dalej zrobić to nie wiem.. mogę prosić o jakąś krótką instrukcję
będę wdzięczny
http://teamspeak-3.softonic.pl/
Pobierzasz , instalujesz ( Uważaj bp tam pełno gadżetów chce instalować , przeglądarki itp.) Potem klikasz Connections -->Potem connect wpisujesz swój nick w miejsce "Nick" a w miejsce Adres wpisujesz (niestety nie jestem na swoim kompie i nie pamięta , ale zapytaj się na ogólnym czacie na pewno Ci powiedzą)
http://www.bractwoniepokonani.fora.pl/p … k,292.html ---> tutaj masz jakiś poradnik dla ułomnych
178.32.79.222 ---> to w miejsce adres.
Ostatnio edytowany przez roki1003 (2012-10-16 16:16:18)